[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/radovi-u-polju.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/100x73\/radovi-u-polju.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/radovi-u-polju.jpg","size":"103.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Raspisan javni poziv za besplatno korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je javni poziv fizičkim i pravnim licima za besplatno korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe. Zemljšte se nalazi na brdu Mojmilu, u Bojniku, Bačićima, Rajlovcu i Reljevu, a građani koji žele da uspostave ili prošire poljoprivrednu proizvodnju, mogu se prijaviti pismeno putem pošte ili na protokol Općine Novi Grad, kao i putem mjesnih zajednica, u roku od sedam dana, od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnoj web stranici Općine.

Ovo je  jedan  od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla naša zemlja zbog pandemije koronavirusa. Zemljište se dodjeljuje u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje u periodu trajanja proglašenja stanja prirodne i druge nesreće i saniranja šteta uzrokovanih pandemijom.

Služba za urbanizam, stambene imovinsko - pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina izvršila je analizu raspoloživog zemljišta u državnom vlasništvu na prostoru općine Novi Grad, koje se može koristititi za poljoprivrednu proizvodnju, a JP "Lokom" će na proizvodno - edukativnom poliginu za urbanu poljoprivredu, pružati pomoć onima koji budu zainteresirani da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju u periodu nadolazeće proljetne sjetve, kroz besplatnu praktičnu i teoretsku edukaciju, ali i pomoć u plasmanu viška proizvoda putem Bosanske tržnice.  

 Kompletan tekst javnog poziva može se pročitati na linku ispod.

 LINK OGLASA

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!