[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/sarajevo-novi-spot.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/100x73\/sarajevo-novi-spot.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/sarajevo-novi-spot.jpg","size":"118.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

(VIDEO)Poklon građanima za 5. i 6. april: Pjesma i spot „Sarajevo me zovu“

Povodom 5. aprila - Dana obilježavanja opsade Sarajeva 1992.-1995. i 6. aprila - Dana grada Sarajeva, građanima poklanjamo pjesmu i spot „Sarajevo me zovu“ koji su posvećeni glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njegovim stanovnicima.

Radi se o potpuno novom projektu u koji su uključeni dokazani bosanskohercegovački, sarajevski autori, muzičari i producenti.

Također, pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu koji je realiziran po vrhunskim svjetskim standardima. Film će biti emitiran na Dan grada Sarajeva - 6. aprila.

Iako je ovaj projekat pripreman i prije pandemije koronavirusa, njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila je jednu novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

- Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe – naveo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević, te Mahir Sarihodžić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!