[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/njemacka-zima.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/100x73\/njemacka-zima.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/njemacka-zima.jpg","size":"64.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Njemačka zabilježila 128 smrtnih slučajeva od koronavirusa u 24 sata

Njemačka je od ponedjeljka prijavila dodatnih 128 smrtnih slučajeva i 4.615 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, navodi Reuters pozivajući se na podatke iz Instituta Robert Koch, njemačke agencije za javno zdravstvo.

To znači da je ukupni broj zaraženih slučajeva 61.913, dok su 583 osobe preminule od posljedica koronavirusa.

U istočnom gradu Jena kupci i putnici u javnom prevozu morat će nositi maske za lice, prenio je BBC. U nedostatku maski, ljudima će biti dozvoljeno da nose šal, sve dok pokriva nos i usta.

Gradsko vijeće u Jeni kaže da će nova pravila stupiti na snagu naredne sedmice.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!