[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/31\/as.jpg","size":"114.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Predložio vozačima da se namjerno zaraze i steknu imunitet na koronavirus

Šef sektora za mlade vozače Red Bula Helmut Marko izjavio je da je svojim vozačima predložio da se namjerno zaraze koronavirusom kako bi stekli imunitet prije početka sezone, ali kako njegov prijedlog "nije bio dobro prihvaćen".

"Imamo četiri vozača u Formuli 1 i još osam ili 10 mladih vozača. Radi se o mladim i zdravim momcima i kao takvi su u odličnom zdravlju. Htio sam da organizujem kamp na kojem bi se zarazili. Time bi stekli imunitet i bili spremni za početak sezone. Ipak, ta moja ideja nije naišla na odobravanje", izjavio je 76-godišnji Marko.

Zbog pandemije koronavirusa odložene su trke za Veliku nagradu Barheina, Vijetnama, Kine, Nizozemske, Španije i Azerbajdžana, dok su trke za VN Australije i Monaka otkazane i uopšte se neće voziti ove sezone.

Sezona bi trebalo da počne trkom za Veliku nagradu Kanade, 14. juna, ali moguća su i nova pomjeranja.

lzvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!