[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/migranti-maljevac-patria1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/100x73\/migranti-maljevac-patria1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/migranti-maljevac-patria1.jpg","size":"119.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Tuzla: Spriječiti nastanak i širenje svih zaraznih bolesti kod migranata pa tako i koronavirusa

Krizni štab Grada Tuzle  razmatrao prikupljene informacije od nadležnih zdravstvenih institucija grada Tuzle, te odluke i informacije Federalnog kriznog štaba i Kriznog štaba TK, i na osnovu istih donio slijedeće zaključke i preporuke: da su sva lica sa stalnim ili privremenim boravkom na području grada Tuzla, a koja dolaze iz zemalja u kojima ima zabilježenih slučajeva koronavirusa, dužna da se u roku od 24 sata nakon povratka u Tuzlu, jave putem telefona Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Tuzli na broj 035/368-428 i daju podatke o svom boravku u tim zemljama i o svom trenutnom zdravstvenom stanju.

"Ukoliko se navedena lica vrate u Tuzlu u dane vikenda i za vrijeme trajanja praznika, dužna su da se u roku od 24 sata nakon povratka u Tuzlu, jave putem telefona Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli na broj 124 i daju podatke o svom boravku u tim zemljama i o svom trenutnom zdravstvenom stanju. Traži se od nadležnih državnih organa i organa Federacije Bosne i Hercegovine, da poduzmu sve mjere, radnje i aktivnosti u cilju zbrinjavanju migranata sa područja grada Tuzle u namjenske objekte, izvan Tuzle, na području Federacije Bosne i Hercegovine, i da im obezbijedi adekvatan zdravstveni nadzor kako bi se spriječio eventualni nastanak i širenje svih zaraznih bolesti pa tako i koronavirusa", sapćeno je iz Kriznog štaba.

 

 

(Patria)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!