[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/napadmujezin-london.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/100x73\/napadmujezin-london.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/napadmujezin-london.jpg","size":"57.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

(VIDEO) Uhapšen napadač na mujezina džamije u Londonu

Mujezin jedne džamije u centralnom Londonu uboden je u vrat danas tokom popodnevne molitve. Za napad je osumnjičen muškarac čiji je identitet još nepoznat. On je uhapšen na licu mjesta i odveden u pratnji policije.

Scotland Yard pokrenuo je istragu pokušaja ubojstva muškarca koji je izboden u džamiji tijekom popodnevnih molitvi, prije nego što su ga navodni napadači srušili na zemlju.

Mujezin džamije  uboden je u vrat pred stotinama prestravljenih vjernika u Centralnoj džamiji u Londonu, u parku Regent, prenosi  theguardian.com.

napadmujezin-london.jpg

Internetske snimke pokazuju kako je navodnog počinitelja, 29-godišnjaka, policija prikovala za zemlju. Dok je jedan svjedok tvrdio da ga je redovno viđao u džamiji, drugi je rekao da ga nikada ranije nije vidio.

Povrijeđeni mujezin je odmah prebačen u bolnicu gde su konstatovane povrede koje nisu opasne po život. Trenutno je u stabilnom stanju.

Trenutak hapšenja osumnjičenog za napad zabiljeležile su i kamere. Na snimku se vidi kako policajci drže mlađeg muškarca, bijelca, u crvenom džemperu, vežu mu lisice i odvode ga iz džamije.

Policija, koja je uhitila navodnog napadača zbog sumnje u pokušaj ubojstva, priopćila je kako incident ne tretiraju kao terorizam.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!