[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/ve-mesihovina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/100x73\/ve-mesihovina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/ve-mesihovina.jpg","size":"98.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Vlada FBiH dala prethodne suglasnosti za vjetroelektrane Ivovik i Orlovača

Vlada FBiH usvojila je informaciju o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole i dala Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije prethodnu suglasnost u postupku izdavanja ove dozvole gospodarskom društvu VE Ivovik d.o.o. Sarajevo, za izgradnju vjetroelektrane Ivovik, instalirane nazivne snage 84 MW (42x2 MW), odobrene snage priključenja 84 MW (42x2 MW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 236,631 Gwh, čija je gradnja predviđena na zapadnom rubu općine Tomislavgrad i istočnom rubu općine Livno.

Usvojena je i informacija o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole i data prethodna suglasnost Federalnom ministarstvu u postupku izdavanja dozvole privrednom društvu HB Wind d.o.o. Livno, za izgradnju VE Orlovača, instalirane nazivne snage 42,9 MW (13x3,3 MW), odobrene snage priključenja 42,9 MW (13x3,3 MW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 99,06 Gwh, čija je gradnja planirana na lokalitetu Orlovača, na području općine Livno, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade F BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!