[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/socijalisti-rs-a.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/socijalisti-rs-a.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/socijalisti-rs-a.jpg","size":"51.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

'Isključeni' socijalisti RS-a formiraju novu stranku

Poslanik Nezavisnog kluba Socijalista u Narodnoj skupštini RS-a Maksim Skoko najavio je da će zajedno s troje svojih kolega u entitetskom parlamentu formirati novu stranku. 


Skoko je na konferenciji za novinare rekao da će osim poslanika u parlamentu, imati i odbornike u lokalnim skupštinama i nastavit će djelovanje na izvornoj socijalističkoj ideji. 

Poslanik Nezavisnog kluba Socijalista u Narodnoj skupštini RS-a Goran Selak je rekao da još nisu odlučili o imenu stranke, kojoj će se, kako najavljuje, pridružiti još neki poslanici iz Skupštine RS-a. 

-Razgovaramo i s poslanicima i vlasti i opozicije - ustvrdio je Selak. 


Predsjednik socijalista RS-a Petar Đokić ranije je isključio iz te stranke Maksima Skoka, poslanika Gorana Selaka i bivšeg ministra rada Milenka Savanovića. 


Oni i dalje traže Đokićevu smjenu s funkcije ministra energetike i rudarstva RS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!