[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/akademija-zenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/akademija-zenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/akademija-zenica.jpg","size":"81.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Akademija za ekološki menadžment - održivi razvoj i zaštita na radu

Prigodnim programom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, uz prisustvo gostiju iz privrednog i političkog života ZDK i FBiH, ozvaničen je početak II ciklusa "Akademije za ekološki menadžment".

U rad Akademije su uključeni Pravni i Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta u Zenici, stoga će suradnja tri fakulteta doprinijeti kvalitetnijem nastavnom procesu i edukaciji polaznika koji su se odlučili za takav vid edukacije.

Akademija, koju u II ciklusu pohađa 21 polaznik, ima za cilj kreiranje dugoročnog plana obuke rukovodstva u javnim i privatnim preduzećima na polju održivog razvoja primjenom principa i standarda ekološkog menadžmenta.

Pored fokusa na pravni, ekonomski i tehnički aspekt u ekologiji, težište se stavlja i na zaštitu i sigurnost na radu.

Osnovni cilj Akademije je da upozna polaznike sa pojmom ekološkog menadžmenta, održivim razvojem i problemima životne sredine sa lokalnog, nacionalnog i međunarodnog stajališta, kao i da ih upozna sa međunarodnim standardima i drugim aktuelnim temama i trendovima.

Po uspješnom završetku polaznici Akademije dobivaju certifikat Ekološki menadžer s naznakom stepena obuke za polaznike Akademije. Ovom vrstom edukacije se postiže poticanje dobrih ekoloških praksi za menadžere u javnim i privatnim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Kroz Akademiju će biti obuhvaćeno 6 modula koji će biti obrađeni kroz 3 stepena (prva dva modula - prvi stepen, 3. i 4. modul - drugi stepen, te 5. i 6. modul - treći stepen), saopćio je Pres tim Akademije za ekološki menadžment Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!