[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/srebrenica-potocari-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/100x73\/srebrenica-potocari-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/srebrenica-potocari-2.jpg","size":"489.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Za završne razrede srednjih škola u ZDK historijski čas o genocidu u Srebrenici

U srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu od ove godine bit će održavani historijski časovi o temi počinjenog genocida u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

Predviđeno je to sporazumom koji su potpisali ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić i predsjednik UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine Šefket Hafizović.

Ministar Kozlić kaže da će historijski čas biti organiziran u završnim razredima srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona, u okviru programa obilježavanja počinjenog genocida u zaštićenoj zoni UN-a u Srebrenici 1995. godine.

- Čas će se održavati u prisustvu profesora historije, profesora škola i predavača koji je preživjela žrtva genocida ili drugih referentnih predavača o temi genocida u Srebrenici. Časovi će biti održavani na volonterskoj osnovi - kaže ministar Kozlić.

Press služba ZDK u saopćenju za javnost navodi da tim sporazumom institucije Zeničko-dobojskog kantona potvrđuju opredjeljenje da doprinesu kulturi pamćenja.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!