[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/dd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/100x73\/dd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/dd.jpg","size":"231.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Uhapšen 66-godišnji Relson Gracie bivši jiu-jitsu borca, prijeti mu do 15 godina zatvora

Relson Gracie uhapšen je u subotu na autocesti koja povezuje Rio De Janeiro i Sao Paulo. Policija je kod 66-godišnjeg bivšeg jiu-jitsu borca i učitelja borilačkih vještina pronašla skunk i još nekoliko derivata marihuane. 

Prema informacijama novina O Dia, Gracie je uhapšen u Piraiu, na jugu Rio de Janeira, a narkotike su u njegove dvije torbe pronašli policijski psi Bud i Stella. Kod Relsona je pronađena i avionska karta (Los Angeles - Sao Paolo) što otvara mogućnost da je pronađena 'roba' stigla iz SAD-a.

Relson je inače drugi najstariji sin legendarnog Helija Gracieja, a poznat je i zbog popularizacije jiu-jitsua na Havajima. Prema njegovim pričama, tijekom karijere je odradio i 140 Vale Tudo borbi te je bio neporažen desetljećima. Policija je objavila i kratki video koji prikazuje neke stvari koje su pronašli kod Relsona. Tu su se, između ostalog, našla i CBD ulja koja su legalna u Brazilu sve dok u njima nema više od 0.2% THC-a. Prema pisanjima brazilskih medija, Relsonu, ako ne dokaže nevinost, prijeti između 5 i 15 godina zatvora. 

                                                                                                                                                                                                                                   izvor; fight  site

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!