[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/skupstina-ks_1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/skupstina-ks_1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/skupstina-ks_1.png","size":"995.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Sjednica Skupštine KS: 29. januara pada Vlada KS

Nastavak 18. sjednice Skupštine KS počeo je intoniranjem himne BiH, a predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić kazala je da sjednici prisustvuju 33 zastupnika. Damir Marjanović je opravdano odsutan, dok je kašnjenje najavio Elmedin Konaković.  

Ona je kazala da je ovlastila Smiljanu Viteškić da vodi sjednicu do njenog završetka nakon čega je Viteškić preuzela predsjedavanje.

Mahir Dević, šef Kluba zastupnika SDA predložio je da se sjednica za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS održi 29. januara. Za ovaj prijedlog glasalo je 18, protiv 12 i suzdržanih tri zastupnika. 

Za izbor Mirze Čelika u rukovodstvo Skupštine KS prema prijedlogu Kluba Bošnjaka glasalo je 18 zastupnika. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!