[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/as.jpg","size":"293.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Došao je na Australian Open sa jednim parom patika, a sada je u trećem kolu

Ernests Gulbis jedno je od najvećih iznenađenja na startu ovogodišnjeg Australian Opena.

 Prvo je udario Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, 22. tenisera na svijetu, a danas i Slovenca Aljaza Bedenea.

"Ako mogu ovako igrati, volio bih igrati još pet godina. Samo da ostanem na ovom nivou", rekao je 31-godišnji latvijski teniser, koji je na vrhuncu karijere 10. igrač.  Sada je tek 256. na ATP rang listi i morao je igrati u kvalifikacijama za Australian Open. Na putu do trećeg kola i borbi s boljim iz duela Monfils - Karlović je u pet mečeva izgubio samo dva seta. 

Ni sam nije vjerovao da će mu biti ove godine dobro u Australiji, gdje je u posljednjih 10 godina samo jednom prošao prvo kolo, a nikada nije igrao u trećem.

"Sve vam govori da sam ponio samo jedan par tenisica. Sad sam u nevolji, ne mogu nigdje naći tenisice koje su mi potrebne." 

                                                                                                                                                                                                                                      izvor; index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!