[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/kantonalni-sud.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/100x73\/kantonalni-sud.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/kantonalni-sud.jpg","size":"407.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sudo Lavić pravosnažno osuđen na osam godina zatvora za spolni odnos s učenicom

Kantonalni sud u Sarajevu donio je drugostepenu presudu kojom je Sudo Lavić pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom.

Laviću je potvrđena prvostepena presuda koju je Općinski sud u Sarajevu donio 31. januara 2019. godine, u ponovljenom postupku, a žalbe Tužilaštva KS i odbrane su odbijene, javlja portal Klix.ba.

I u prvom postupku je osuđen na osam godina zatvora, ali je presuda bila ukinuta zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Lavić je dobio i 10 godina zabrane obavljanja profesionalne djelatnosti nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Lavića su po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu 10. juna 2015. godine uhapsili pripadnici Krim policije FUP-a zbog sumnje da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona, dok je obnašao funkciju direktora Desete osnovne škole na Ilidži. Optužnica je podignuta nakon završetka istrage.

Sudski proces je bio zatvoren za javnost s obzirom na to da je krivično djelo počinjeno nad maloljetnom osobom.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!