[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/0608-grupa-za-davida.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/100x73\/0608-grupa-za-davida.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/0608-grupa-za-davida.jpg","size":"363.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ponovo odgođeno suđenje majci Davida Dragičevića

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je odgođeno suđenje Suzani Radanović, majci stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Radanović, kako je rečeno, zbog bolesti nije mogla prisustvovati današnjem ročištu.

Njen advokat Milan Malešević je sudu dostavio rješenje iz Austrije, gdje Radanović živi, u kojem se navodi da je ona od 9. decembra na bolovanju.

Novi datum suđenja je 16. mart.

Radanović se tereti zbog kršenja javnog reda i mira na Trgu Krajine 25. decembra prošle godine.

U pitanju je događaj kada su prekinuta okupljanja grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Ni prethodno ročište u slučaju Suzane Radanović nije održano, jer je njen advokat tražio izuzeće predstavnika Policijske uprave Banja Luka, koja je i podnijela prekršajnu prijavu protiv majke Davida Dragičevića.

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, počela su 26. marta prošle godine.

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!