[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/promocija-doktora.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/100x73\/promocija-doktora.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/promocija-doktora.jpg","size":"589.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Promovirano 37 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru

U sklopu „Dana Sveučilišta“, u srijedu je promovirano 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru (SUM), a dodijeljene su i plakete za izniman doprinos razvoju Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić zahvalio je doktorandima na povjerenju koje su ukazali SUM-u i fakultetima prilikom izbora doktorskih studija.

Naglašavajući kako je put doktoranada bio izazovan, težak, ali i uspješan, Tomić se osvrnuo i na nobelovca Nelsona Mandelu po kojem je obrazovanje "najmoćnije oružje kojim možemo mijenjati svijet".

Plaketa za izniman doprinos razvoju Sveučilišta dobili su prof. dr. sc. Danilo Nikolić, prof. dr. sc. Franjo Ljubić, akademik Božo Žepić, prof. dr. sc. Zdenko Ostojić, prof. dr. sc. Helena Škobić, Ivan Knezović, Marijan Tustonja i Sveučilišni teatar.

Rektor Tomić istaknuo je tom prigodom kako dobitnici plaketa podupiru i potiču razvoj i promociju mostarskoga Sveučilišta.

-Mi vas jako cijenimo i mislimo da u zajedničkoj sinergiji možemo postići veće rezultate - kazao je Tomić.

U ime dobitnika plaketa obratio se prof. dr. sc. Danilo Nikolić, inače rektor Univerziteta Crne Gore, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i očekivanja da ona bude intenzivirana u sljedećoj godini.

-Ovo priznanje i ukazano povjerenje doživljavam s posebnom emocijom i prijateljskim činom - kazao je Nikolić, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!