[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/ros.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/100x73\/ros.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/ros.jpg","size":"348.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Istorijski dan – Rosi u Mercedesu, Hamilton na Jamahi!

Hamiltonov i Rosijev zajednički sponzor – Monster Enerdži organizovao je nešto što su mnogi okarakterisali „zamenom vijeka“. Tako se šampion Formule 1 našao na ovogodišnjem modelu Jamahe, a ‚Doktor‘ u šampionskom bolidu Mercedesa iz 2017. godine. Sve je upriličeno na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji, samo dvije nedelje pošto je na tom mestu završena sezona u Svetskom šampionatu u motociklizmu.

Za Britanca je to bio prvi put da se našao na motoru kraljevske klase, pošto je prethodno testirao Superbajk motocikl Jamahe. S druge strane, Rosi je više puta u prošlosti vozio bolid Ferarija, ali je sada prvi put dobijo priliku da se nađe za volanom Mercedesa. Prethodnih godina Rosi i Hamilton nisu krili divljenje jedan prema drugome, a ovoga puta su se našli u ulogama mentora. "Fantastično je vidjeti legendu kao štoj je Valentino u bolidu.Uzbuđen sam zbog njega, što će prvi put otkriti bolid. To me podseća na to kad sam se ja prvi put našao u bolidu Formule 1. Kada vidite cio tim oko sebe, u pitanju je potpuno drugačija zvjer“, rekao je Hamilton, „Bilo je nevjerovatno kul izaći na stazu na motoru i vidjeti Valentina ispred sebe na istoj mašini“.

Devetostruki svjetski šampion je istakao da je do sada bio veliki Hamiltonov navijač, ali da je sada njegovo divljenje još veće.

Imali smo fantastičan dan, pošto su se dvije najviše klase auto-moto sporta ne samo susrele, već su i radile zajedno. Osetio sam se kao pravi vozač Formule 1 na dan i nisam želeo da se on završi. Takođe sam vozio svoju M1 na staazi sa Luisom. Bio je to ponosan trenutak za tim jer smo svoju strast mogli da podjelimo sa njim. Tehnički, Valensija je teška staza, duvao je jak vetar i u jednom trenutku sam pomislio da Luis neće moći više, ali je bio fantastičan na motoru i njegova pozicija na M1 je bila odlična. Mislim da se odlično zabavio, a to je i bilo najvažnije“, istakao je Rosi.

                                                                                                                                                                                                                      izvor;sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!