[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/peh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/100x73\/peh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/12\/peh.jpg","size":"302.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Već na početku nokaut faze moguć sudar Real Madrida protiv Liverpoola ili Manchester Cityja!

U osminu finala Lige prvaka kao pobjednici skupina prošli su Paris Saint-Germain, Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig i Valencia, a kao drugoplasirani Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atletico Madrid, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon i Chelsea.

U šesnaestinu finala Europske lige s trećeg mjesta plasirali su se Club Brugge, Olympiacos, Šahtar, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Inter, Benfica i Ajax, dok su se od Europe oprostili Galatasaray, Crvena zvezda, Dinamo, Lokomotiv Moskva, Genk, Slavia Prag, Zenit i Lille.

Ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka održat će se u Nyonu u ponedjeljak, 16. decembra s početkom u 12 sati. Nositelji su prvoplasirane momčadi iz skupina, a nisu mogući međusobni susreti klubova iz istih skupina ili istih država. Nositelji će uzvratne utakmice igrati na domaćem terenu. Prvi susreti na rasporedu su 18., 19., 25. i 26 februara, a uzvratni 10., 11., 17. i 18. marta.

POBJEDNICI SKUPINA: PSG, Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig, Valencia

DRUGOPLASIRANI: Real Madrid, Tottenham, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon, Chelsea, Atalanta, Atletico

SELE U EUROPSKU LIGU: Ajax, Benfica, Inter, RB Salzburg, Šahtar, Club Brugges, Bayer, Olympiacos

                                                                                                                                                                                                                     izvor;sportske novosti

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!