[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/vlada-ksb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/vlada-ksb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/vlada-ksb.jpg","size":"303.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Vlada SBŽ-a o formiranju ureda za borbu protiv korupcije

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je danas Prijedlog za izradu nove strategije za borbu protiv korupcije te je zadužila Ministarstvo pravosuđa da sačini prijedlog formiranja ureda za borbu protiv korupcije.

Ocijenivši da je borba protiv korupcije jedan od osnovnih uvjeta na putu BiH ka europskim integracijama, koordinator Tima za sprječavanje korupcije SBŽ-a Haris Hrustanović ukazao je na to da dosadašnji pristup i metode u SBŽ-u nisu dali zadovoljavajući rezultat.

- Zaključak je i preporuka međunarodnih tijela da se treba ići u stvaranje institucionaliziranog okvira i da se profesionaliziraju timovi za korupciju - naglasio je Hrustanović, obraćajući se članovima Vlade.

Vlada je, na prijedlog ministra unutarnjih poslova Feliksa Vidovića, zadužila resorno ministarstvo da predloži modalitet budućeg organa za borbu protiv korupcije.

- Dakle, Ministarstvo pravosuđa treba Vladi predložiti, a mi da odlučimo kakav će to biti organizacijski oblik za borbu protiv korupcije - kazao je Vidović.

Vlada je na današnjoj sjednici, među ostalim, usvojila Akcijski plan za provođenje Strategije razvoja za period 2016.-2020.godine.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!