[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/mkp-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/mkp-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/mkp-bih.jpg","size":"423.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Dalipagić i Trninić o izgradnji autoceste Sarajevo - Beograd – Sarajevo

 Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić razgovarao je danas u Banjoj Luci s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem o izgradnji autoceste Sarajevo - Beograd – Sarajevo, te međudržavnog mosta s Republikom Srbijom na rijeci Savi kod Rače na trasi ove autoceste.

Bilo je riječi, kako je saopćeno, i o izgradnji međudržavnog mosta s Republikom Hrvatskom na rijeci Savi kod Gradiške te o drugim infrastrukturnim projektima u Bosni i Hercegovini, kao što su Jadransko - jonska autocesta na dionici kroz našu zemlju i pruga Čapljina – Nikšić, kao i o aktivnostima iz oblasti komunikacija.

Dalipagić je u prisustvu veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamota i direktora „Pošta RS“ Miladina Radovića sudjelovao i na svečanosti održanoj povodom dodjele grant sredstava u iznosu  50.000 CHF Japanskog specijalnog fonda putem Svjetske poštanske unije (UPU), a u okviru projekta za pomoć u upravljanju rizicima od prirodne katastrofe za "Pošte RS".

Ova sredstva će "Pošte RS" iskoristiti za nabavu generatora i vodenih crpki, koji će olakšati rad i spriječiti velike gubitke u slučaju prirodnih katastrofa, saopćeno je iz Minisarstva komunikacija i prometa BiH.

Dalipagić je u prisustvu veleposlanika Sakamota i direktora „Autoputeva RS“ Dušana Topića sudjelovao na svečanosti primopredaje vozila donacije Japana tom javnom preduzeću u RS. Radi se o donaciji u vrijednosti od oko 600.000 KM koja je realizirana suradnjom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Vlade Japana.

Predmet donacije su tri specijalizirana patrolna vozila Nissan x-trail s dodatnom opremom i dijelovima, a Dalipagić je istaknuo da je svrha nabave ovih vozila još više povećati nadzor nad sigurnosti prometa za sve korisnike autocesta te je još jednom iskazao veliku zahvalnost narodu i Vladi Japana na osiguranoj vrijednoj donaciji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!