[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/dr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/dr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/dr.jpg","size":"269.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Robert Prosinečki ostaje selektor reprezentacije BiH do baraža

BiH je večeras u Vaduzu okončala kvalifikacije pobijedivši Lihtenštajn s 3:0.

Zmajevi nisu uspjeli kroz kvalifikacije otići na Europsko prvenstvo, ali imat će priliku to učiniti kroz baraž koji se igra u martu sljedeće godine, a u petak ćemo saznati i protivnika Bosne i Hercegovine u polufinalu koje će se igrati na Bilinom polju.

'Trebamo biti zadovoljni s ovim večeras u Vaduzu", kratko je rekao Prosinečki, osvrnuvši se onda na baraž:

"U petak će se više znati o tome s kim ćemo igrati u martu. Sve su neke špekulacije, ali kada se dođe na žrijeb bit će poznato s kim će BiH igrati u polufinalu u martu"

'Ostajem ova tri dana do žrijeba, pa ćemo onda razgovarati. U Nyonu će biti predsjednik Saveza, generalni, tako da ćemo razgovarati i vidjeti na kraju sve', dodao je Robi.

Reprezentacija BiH može svog protivnika u baražu saznati već večeras, ako Wales uspije pobijediti Mađarsku u Cardiffu i plasira se izravno na Euro, a u svakom drugom scenariju BiH će morati sačekati žrijeb jer bi onda bilo pet reprezentacija u Ligi B koje se nisu plasirale na Euro.

Prema trenutnom scenariju, izabranici Roberta Prosinečkog je najbliže su susretu protiv Sjeverne Irske i to kući, a to neće biti moguće samo u slučaju da žrijeb (ako do njega dođe) odluči da Sjeverna Irska prelazi u Ligu A.

Ždrijeb će biti održan u petak.  izvor(sk)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!