[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/sarovic-06072017.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/sarovic-06072017.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/sarovic-06072017.jpg","size":"319.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Vijeće ministara BiH nije razmatralo ANP ni informaciju o migrantima

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio novinarima da danas nije razmatran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP) BiH kojeg je pripremila Komisija za NATO integracioni proces BiH, te da je on skinut sa dnevnog reda.

- Bilo je prijedloga da on bude na dnevnom redu, no nismo ga danas razmatrali kao i u ovim prilikama - sedam, osam, devet, koliko ih već ima, u prethodnom periodu. Smatramo da smo o tome razgovarali i ranije na Kolegiju, Odboru za ekonomiju, nekim drugim forumima i rekli smo da ovo Vijeće ministara, u ovom formatu kakav jeste ne treba da razmatra ANP - naveo je ministar Šarović.

Kazao je da ni pitanje migranata na bilo koji način danas nije bilo razmatrano na Vijeću ministara BiH, s obzirom na to da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić službeno odsutan.

Dodao je da su ta pitanja u njegovoj nadležnosti i bit će razmatrana na nekoj narednoj sjednici. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!