[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/19\/trump-erdogan-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/19\/100x73\/trump-erdogan-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/19\/trump-erdogan-xinhua.jpg","size":"300.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Erdogan i Trump razgovarali o uspostavi sigurne zone na sjeveru Sirije

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Donald Trump razgovarali su telefonom u petak navečer. 

Erdogan je putem Twittera potvrdio da je razgovarao s predsjednikom Trumpom, javlja agencija Anadolija. 

- U telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom razmijenili smo mišljenja o bilateralnim pitanjima kao i o sigurnoj zoni koja se planira uspostaviti istočno od Eufrata - napisao je Erdogan.

Dodao je da je tokom razgovora izrazio zadovoljstvo zbog koraka koje su poduzeli Turska i SAD kako bi dodatno osnažili odnose dviju zemalja.

- Očekujem da budu nastavljeni naši zajednički napori u vezi s upostavom sigurne zone na sjeveru Sirije te da u regiji budu uspostavljeni mir i stabilnost - istakao je turski predsjednik.

U Ankari je u četvrtak navečer održan sastanak delegacija Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na kojem je postignut dogovor o obustavi operacije "Izvor mira" na 120 sati.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!