[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/mahmutagic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/100x73\/mahmutagic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/mahmutagic.jpg","size":"351.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Općinski načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić novi je predsjednik KOSDP BiH ZDK

 Aktuelni načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić novi je predsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Zeničko-dobojskom kantonu.

Mahmutagić je na izborno-izvještajnoj konferenciji KOSDP-a ZDK, koja je održana u sali Gradskog vijeća Zenice, dobio podršku 112, od ukupno 190 delegata, koliko ih je od pozvanih 250 iz 11 općinskih te Gradske organizacije Zenica, prisustovalo sjednici te pristupilo glasanju.

Neposredno pred glasanje, kandidat za predsjednika te organizacije, Ernad Hrvić iz Tešnja povukao je svoju kandidaturu pa su delegati za novog predsjednika birali između dosadašnjeg predsjednika Senaida Begića iz Zenice, koji je ovog puta dobio 62 glasa te Adnana Čobe iz Kaknja, za kojeg je glasalo 16 delgata.

Mahmutagić je i jedini načelnik lokalne zajednice u ZDK-u iz te partije. Podršku delegata nije dobio ni izvještaj o radu KO SDP-a BiH ZDK za period od 12. 07. 2015.-22.09.2019. godine, kojeg je podnio bivši predsjednik Senaid Begić, za koji je glasalo tek 65 delegata. Njih 55 bilo je protiv, a 50 suzdržanih.

Gosti na konferenciji bili su zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i generalni sekretar SDP-a BiH, Zavidovićanin Elvir Karajbić. Pismo podrške delegatima, koje je pročitao predsjednik GO SDP-a Zenica Mladen Simić, uputio je i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, koji zbog bolesti nije mogao doći u Zenicu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!