[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/muzicka-akademija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/100x73\/muzicka-akademija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/muzicka-akademija.jpg","size":"259.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Danas počinje Šesti međunarodni simpozij tradicionalne muzike

Institut za muzikologiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i International Council for Traditional Music (ICTM) – Nacionalni komitet za BiH organiziraju 6. simpozij ICTM studijske grupe Multipart Music.

Simpozij koji će biti održan u periodu od 23. do 27. septembra u prostorijama Muzičke akademije u Sarajevu.

Programski odbor u sastavu Ardian Ahmedaja (Austrija), Ignazio Macchiarella (Italija), Žanna Pärtlas (Estonija) i Jasmina Talam (Bosna i Hercegovina) odabrao je radove 30 stručnjaka iz oblasti etnomuzikologije i muzikologije iz 14 država koji će biti predstavljeni na simpoziju.

U okviru simpozija će se organizirati i dva koncerta na kojima će se predstaviti studenti Muzičke akademije i vokalno-instrumentalni  ansambl Etnoakademik

Gosti koncerta će biti folklorni ansambl Saveza bh.udruženja u Švedskoj koji na svom repertoaru ima koreografirane folklorne plesove iz Bosne i Hercegovine, najavljeno je sa Muzičke akademije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!