[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/bakir-izetbegovic-15.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/100x73\/bakir-izetbegovic-15.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/23\/bakir-izetbegovic-15.jpg","size":"289.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izetbegović na sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja

 Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović učestvovat će na Četvrtom sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja, 23. i 24. septembra u Nur – Sultanu, glavnom gradu Republike Kazahstan.

Predsjedavajući Izetbegović, koji u Nur – Sultan putuje na poziv predsjedavajućeg Donjeg doma Parlamenta Republike Kazahstan Nurlana Nigmatulina, zajedno s najvišim predstavnicima parlamenata država Evrope i Azije, učestvovaće u razgovorima o temi „Veća Evroazija: dijalog, povjerenje, partnerstvo“.

Kako su organizatori naglasili, ovaj događaj predstavlja nastavak dijaloga vodećih parlamentaraca iz država Evrope i Azije, koji su u protekle tri godine održani u Moskvi, Seulu i Antaliji. Istovremeno, sastanak predsjednika parlamenanta evroazijskih zemalja u Nur - Sultanu predstavlja efikasnu platformu za nastavak rasprave o ključnim pitanjima održivog razvoja i prosperiteta država Evrope i Azije, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!