[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/asfaltiranje-gorazde.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/100x73\/asfaltiranje-gorazde.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/asfaltiranje-gorazde.jpg","size":"442.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Euroasfalt privodi kraju radove u centru Goražda

Kompanija "Euroasfalt“ koja implementira projekt modernizacije cesta čiji je investitor JP Ceste FBiH u Goraždu, privodi kraju radove u centru grada.

Po riječima šefa gradilišta Muradina Papića, u završnoj fazi su radovi na asfaltiranju ulica Seada Sofovića Sofe, Sinan paše Sijerčića i Kulina bana.

- Uradili smo nosivi dio asfalta u dvije ulice, Seada Sofovića Sofe i Sinan paše Sjerčića, a potom završni habajući sloj asfalta na ovom potezu, tako da će polovina ove dionice biti završena. Također, očekujemo da ćemo i u ulici Kulina bana, gdje je takođe rađena odvodnja površinskih voda, cesta i trotoari, uskoro da završimo habajući sloj asfalta, jer najavljuju loše vrijeme, tako da ćemo sačekati da se vrijeme popravi i nastaviti s radovima iduće sedmice i završiti i taj dio - pojasnio je Papić.

Naglasio je da su na dimaniku radova uticale nepredviđene okolnosti.

-Imali smo strašnih problema sa postojećim dotrajalim instalacijama u samoj saobraćajnici, kako u trotoarskim površinama, tako i u samom kolovozu i izborili smo se zahvaljujući napornom radu. Ovom prilikom želim zahvaliti Gradskoj upravi i Komunalnom preduzeću koji su nam pružili pomoć u toku izvođenja radova.Te prepreke su nas dosta usporavale ali uspjeli smo u nekom razumnom roku uraditi ove dvije saobraćajnice - dodao je on.

U okviru projekta modernizacije cesta, kompanija "Euroasfalt“ nastavlja radove na drugim lokacijama u Goraždu.

- Radi se pješačka staza Vinarići – Baćci sa rješenjem odvodnje i potpornim zidovima tik uz saobraćajnicu. Također, radimo kružni tok Vitkovići gdje se završava zid u podnožju kružnog toka nakon čega idemo sa narednom fazom radova. Što se tiče dijela M20 na entitetskoj liniji prema Novom Goraždu, tu također imamo problema sa instalacijama dotrajalim, kanalizacionom mrežom, telekomovim instalacijama, vodovodnim šahtovima koji su neplanski betonirani čitavom dužinom trase. Mi iznalazimo rješenja da u toku radova otklonimo sve te prepreke i mislim da nećemo uspjeti završiti u planiranom roku, ali trudit ćemo se odraditi većinu radova - kazao je šef gradilišta kompanije "Euroasfalt“.

Projekt modernizacije cesta u Goraždu čiji je investitor JP Ceste FBiH vrijedan je četiri miliona KM.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!