[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/komsic-tintore-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/100x73\/komsic-tintore-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/komsic-tintore-1.jpg","size":"265.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Komšić s ambasadorom Španije Valdemarom i počasnim građaninom Sarajeva Tintoreom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se s ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Joseom Marijom Valdemorom i Juanom Marijom Tintoreom, počasnim građaninom grada Sarajeva i doživotnim počasnim predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba iz Barcelone. 

Tokom razgovora istaknute su dobre i prijateljske veze Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, te je izraženo uvjerenje u nastavak odličnih odnosa. 

Juan Maria Tintore je 1996. godine, na molbu tadašnjeg gradonačelnika Barcelone Pasquala Maragalla, u funkciji predsjednika RCT “Barcelona-1899”, najpoznatijeg teniskog kluba u Evropi, za kojeg je nastupao Rafael Nadal, došao u ratom razoreno Sarajevo i uspostavio saradnju s teniskim entuzijastima iz TK “TenisPro 1996” Sarajevo, a ta saradnja traje do današnjeg dana. 

Rezultat te saradnje je turnir koji se ove godine održava 23. put i nalazi se u kalendaru Tennis Europe i to kao turnir I kategorije, jedini u regiji i jedan od 10 u Evropi. 

Sagovornici su istakli važnost turnira za promociju grada Sarajeva i čitave Bosne i Hercegovine. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Kraljevini Španiji i posebno gradu Barceloni, zbog toga što su u teškim, ali i u vremenima mira, stajali i stoje uz Bosnu i Hercegovinu. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obećao je podršku teniskom turniru koji se već 23 godine organizuje u Sarajevu. 

Sastanku je prisustvovao i Haris Kafedžić, predsjednik Izvršnog odbora Teniskog kluba “TenisPro 1996”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!