[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/daniel-zupanc-tiger-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/100x73\/daniel-zupanc-tiger-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/daniel-zupanc-tiger-1.jpg","size":"527.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Zoološki vrt Schönbrunn postao privremeni smještaj za dvije bebe tigrova

Tigrići po imenu "Sangha" i "Kumal" koji su početkom augusta ilagalno držani u jednom privatnom stanu u Hainburgu (Donja Austrija), već sedam dana su stanovnici bečkog zoološkog vrta Schönbrunn.

Na poziv ustanova za zaštitu životinja zoološki vrt je odmah reagovao i ponudio privremeni smještaj za dva mala tigra.

Naime, 34-godišnja Slovakinja je bebe tigrova uzela iz cirkusa u Slovačkoj jer ih je navodno majka odbacila, a bili su stari svega par dana i oči su im još uvijek bile zatvorene kada su ilegalno uvezeni u Austriju i smješteni u kadu sa toplotnom lampom.

Mladunci se trenutno nalaze u zoološkom vrtu Schönbrunn i većinu vremena provode spavajući. Oči su im i dalje zatvorene ali se polako počinju otvarati.

U ordinaciji zoološkog vrta se redovno kontroliše njihova težina i svi nalazi su im za sada uredni, javlja Eurocomm PR.

Pokrenut je krivični postupak protiv Slovakinje, jer je u Austriji držanje divljih mačaka u privatnim stanovima zakonom zabranjeno, a razvoj krivičnog postupka i službe za zaštitu životinja će odlučiti o tome koliko dugo će mali tigrovi boraviti u zoološkom vrtu Schönbrunn.

Prilikom istrage slučaja će se uzeti u obzir i činjenica da šverc bebama tigrova donosi čitavo bogatstvo na crnom tržištu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!