[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/mostar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/100x73\/mostar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/mostar.jpg","size":"442.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Problem sa deponijom eskalira: U Mostaru napadnut Husein Oručević

U Mostaru je danas napadnut Husein Oručević, politolog i aktivista.

- Jutros oko 9.30 iza Gradske vijećnice na parkingu, sa udaljenosti od 20 metara sam bio vrijeđan od strane čovjeka koji mi je pritom upućivao i prijetnje. U pitanju je bio crveni golf.  Tada sam izvadio novinarsku iskaznicu, jer sam ja i novinar Poljskog državnog radija, prišao sam mu i zatražio od njega da u dikatofon ponovi te prijetnje i uvrede. Prvo je šutio, a onda me polio bocom vode, i mene, i diktafon i iskaznicu. A onda me druga osoba polila vodom. Nakon toga je istrčao zaštitar iz Gradske vijećnice koji me je zadržao, a ja sam i dalje tražio da ta gospoda iz golfa otkriju svoj identitet, zašto me vrijeđaju i zašto to neće da kažu u mikrofon. Upalili su automobil i otišli. Neke djevojke su uslikale auto i tablice i to mi kasnije poslali. Otišao sam u policiju, prijavio i napad i oštećenje diktafona. Poslije toga sam išao u Tužiteljstvo zbog procesa oko otrova, ali sam ih tom prilikom upoznao i sa današnjim napadom. Sada čekam izvješće policije o identitetu počinitelja i vozača kojeg sam kasnije ponovo vidjelo, ali mi je tada rekao da je on samo vozač – kazao je Oručević za portal startbih.ba, koji je dodao da ne može tvrditi šta je motiv napada, ali da vjeruje kako je u pitanju problem sa deponijom odnosno to što je "Naše društvo" nedavno iznijelo zabrinjavajuće informacije o smrtonosnom otrovu piralenu koji se nalazi u mulju nataloženom u novoizgrađenim postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda.

Podsjećamo, građani Mostara su se i danas, već deveti dan, okupili pred deponijom “Uborak” i ne dozvoljavaju prolaz kamionima koji su puni smeća iz grada. Ne pristaju na dogovor bez konkretnih datuma o izvršavanju obaveza od Gradske uprave i datuma izmještanja deponije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!