[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/1280px-taxi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/100x73\/1280px-taxi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/1280px-taxi.jpg","size":"221.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Udruženje 'Zenica taksi' pozdravlja odluku Skupštine ZDK-a

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na posljednjem zasjedanju usvojila je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području ZDK-a, koju su predložili predsjedavajući Skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak, te zastupnici Ismet Sarajlić, Amra Jupić i Munib Husejnagić.

Udruženje “Zenica taksi” pozdravlja ovakvu odluku, "jer taksi prijevoznici u ZDK-a više neće morati svake godine obnavljati svoje dozvole za rad, te strahovati za posao".

- Također, važno je istaći da su taksi prijevoznici na ovaj način oslobođeni i dodatnih troškova u iznosu od gotovo 200 KM po svakom taksi prijevozniku koji bi morao prikupljati dokumentaciju za obnavljanje dozvole za rad - navodi Udruženje u saopćenju za javnost.

Kako, nadalje, navode, takva odluka Skupštine ZDK-a rezultat je niza pregovora koje su predstavnici Udruženja “Zenica taksi”, zajedno sa kolegama iz udruženja s viših nivoa, obavili s predstavnicima Vlade i Skupštine ZDK.

- Ovdje moramo istaći da su premijer Vlade ZDK, Miralem Galijašević, te predsjedavajući Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak, a kasnije i svi zastupnici u Skupštini ZDK-a pokazali visok stepen razumijevanja prema problematici taksi prijevoznika u Zenici i ZDK-a na čemu smo im neizmjerno zahvalni - navodi se u saopćenju.

Istovremeno, iz Udruženja "Zenica taksi" podsjećaju da je to samo jedan u nizu problema koji je riješen.

- Nastavljamo borbu za poboljšanje standarda taksi prijevoznika u Zenici i ZDK, a ono na čemu ćemo i dalje nastaviti raditi jeste suzbijanja nelegalne konkurencije, rada 'nacrno' koji je definitivno najveći problem legalnih taksi prijevoznika koji uz sve probleme poslovanja redovno izmiruju svoje obaveze prema državnim institucijama - navodi se u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!