[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/dominic-raab-flickr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/100x73\/dominic-raab-flickr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/dominic-raab-flickr.jpg","size":"260.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Raab: Uvjeren sam da ćemo postići sporazum sa EU

Britanski ministar zadužen za pregovore o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije  Dominic Raab izjavio je danas da je uvjeren da će biti učinjen napredak i na kraju biti postignut sporazum.

"Nastavljamo pregovore u dobroj vjeri, pokušavamo i dobit ćemo najbolji mogući sporazum, mada smo spremni za sve opcije... Uvjeren sam da ćemo postići sporazum", rekao je Raab za TalkRadio.

Premijerka Theresa May izjavila je u petak da su pregovori sa EU dospjeli u ćorsokak i pozvala je Bruxelles da izađe sa svojim planom pošto je odbacio njene prijedloge.

Raab je, međutim, rekao da je važno ne reagovati pretjerano na "tvrdoglavost" Bruxellesa, jer se moraju očekivati povremeni zastoji u pregovorima.

"Moramo biti spremni za mogućnost da druga strana nije spremna da izađe u susret našoj žželji da se u pregovorima postigne obostrano prihvatljiv sporazum i da je za tango potrebno dvoje", rekao je Raab.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!