[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/supreme-court-of-finland-korkein-oikeus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/100x73\/supreme-court-of-finland-korkein-oikeus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/07\/supreme-court-of-finland-korkein-oikeus.jpg","size":"564.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Finska kompanija kažnjena jer je uposlenika zadržavala pola sata duže na poslu

Sud u Finskoj je u slučaju koji je privukao veliku pažnju tamošnje javnosti donio odluku da kompaniju kazni zato što je uposlenika zadržavala na poslu pola sata duže nakon radnog vremena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sud pokrajine Lansi-Uusimaa u odluci je naveo da kompanije svojevoljno ne smiju produžavati dogovoreno radno vrijeme.

Slučaj je pokrenut nakon što je uposlenik želio znati da li kompanija ima pravo produžiti radno vrijeme koje je određeno u ugovoru o radu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!