[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/12\/7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/12\/100x73\/7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/12\/7.jpg","size":"99.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Film “Quo Vadis, Aida?” rediteljice Jasmile Žbanić na Toronto film festivalu

Nakon uspješne svjetske premijere na 77. Venecija film festivalu, film „Quo Vadis, Aida? “, rediteljice Jasmile Žbanić, bit će prikazan sutra, 13.septembra u 16.30 sati u sklopu oficijelnog programa 45. Toronto film festivala.

Najveći sjevernoamerički film festival će ove godine prikazati 50 filmova iz cijeloga svijeta, a među njima su ostvarenja reditelja Spike Leea, Thomasa Vinterberga, Michaela Franka, Francoisa Ozona, Naomi Kawase, Kornéla Mondruczóa Pereda i drugih.

TIFF se održava od 10. do 19. septembra i ugostiti će ambasadore festivala, 50 proslavljenih filmskih reditelja i glumaca uključujući Avu DuVerney, Nicole Kidman, Martina Scorsesea, Nadin Labaki, Isabelle Huppert, Claire Denis, Alfonsa Cuarona.

Film će imati projekcije i 14. i 19. septembra u sklopu TIFF-a, saopćeno je produkcijske kuće Deblokada.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!