[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/qw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/100x73\/qw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/13\/qw.jpg","size":"116.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

FIA: Ispitaćemo bolide Rejsing Pointa

Argument Renoa je da su u Rejsing Pointu više nego što je dozvoljeno iskopirali prošlogodišnje Mercedesove bolide, naročito na bolidima Serhija Lopesa i Lensa Strola. 

Iz FIA su istakli da će bolidi biti pregledani, kao i da će prikupiti sve dokaze, ali da im je za to potrebno vreme.

Problem "kopiranja" Mercedesa se posebno odnosi na prednje i zadnje kočione kanale, za koje u Renou smatraju da su sličniji prošlogodišnjim Mercedosovim od onoga koliko je dozvoljeno da liče na njih. 

Peres i Strol su trku za Veliku nagradu Štajerske u nedelju završili na šestom i sedmom mestu, odmah ispred vozača Renoa Danijela Rikarda. Ukoliko se ružičasti bolidi kazne i diskvalifikuju, Rikardo će biti šesti. 

"Predstavnik Tehničkog odeljenja FIA odmah je poslat da procjeni i u zapisnik zabeleži sporne dijelove dva bolida, u sklopu pripreme za detaljnu analizu", navodi se u saopštenju FIA. 

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!