[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/britanija-brexit.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/100x73\/britanija-brexit.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/britanija-brexit.jpg","size":"84.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

EU i Britanija intenzivno angažovani na postizanju sporazuma o budućim vezama

Evropska unija i Britanija intenzivno su angažovani na postizanju sporazuma o njihovim budućim odnosima do perioda zaključno s 31. decembrom, saopćila je Evropska komisija u utorak.

- Obje strane intenzivno su angažovane na postizanju sporazuma - izjavio je portparol komisije na redovnom brifingu za novinare, ne komentirajući pregovore koji su u toku.

Dvije strane se sastaju u Londonu radi pregovora do srijede, nakon čega će se razgovori nastaviti u Bruxellesu, saopćio je portparol komisije, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!