[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/xxfx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/100x73\/xxfx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/xxfx.jpg","size":"85.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ernesto Valverde opet vodi Atletik Bilbao

Ernesto Valverde novi je trener španskog prvoligaša Athletik Bilbaa, što se očekivalo od prošlog petka kada je Jon Uriarte pobijedio na izborima za predsjednika baskijskog kluba.

Valverde, koji je vodio najviše utakmica kao trener Baskijaca, bio je prva opcija za trenera crveno-bijelih, kako za Uriartea tako i za njegovog izazivača Rikarda Barkalu.

Treći kandidat u trci za predsjednika, Injaki Arečabaleta, želio je na klupu Bilbaa da postavi argentinskog trenera Marsela Bjelsu.

Valverde (58) se po treći put vraća na klupu baskijskog kluba nakon što je trenirao "lavove" između 2003. i 2006, zatim između 2013. i 2017. godine.

Tokom ova dva razdoblja uspio je da osvoji prvi pehar za Atletik nakon 31 godine - u pitanju je španski Superkup, 2015. godine.

Valverde je od 2017. do 2020 vodio Barselonu s kojom je osvojio dvije titule prvaka, Kup kralja i španski Superkup a onda je dvije godine pauzirao. izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!