[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/erdogan-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/100x73\/erdogan-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/erdogan-1.jpg","size":"276.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Erdogan: Turska ekonomija na meti 'gnusnog napada'

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je kazao da se ekonomija njegove zemlje nalazi na meti "gnusnih napada" nakon niza izjava iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Suočili smo se s gnusnim napadom, koji cilja tursku ekonomiju, nakon serije negativnih izjava iz SAD-a o našoj zemlji, koje su iskorištene kao izgovor - rekao je Erdogan u obraćanju funkcionerima svoje AK partije u Ankari, prenosi Reuters.

Govoreći od odluci centralne banke da poveća referentnu kamatnu stopu za 6,25 procentnih poena na 24 posto, istaknuo je da će Turska "vidjeti rezultat nezavisnosti centralne banke" i da, kada je riječ o kamatama, njegovo strpljenje ima granice.

Poručio je da privatni sektor ne smije da "digne ruke" od proizvodnje i investicija ali i pozvao građane da svoje devizne štedne uloge konvertuju u lire i da vjeruju u nacionalnu valutu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!