[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/poslovni-forum-menadzeri-bijeljina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/100x73\/poslovni-forum-menadzeri-bijeljina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/poslovni-forum-menadzeri-bijeljina.jpg","size":"128.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Entitetske privredne komore pripremile prijedlog novog Zakona o javnim nabavkama

Privredne komore Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine pripremile su prijedlog novog Zakona o javnim nabavkama.

Prvi put će dvije institucije koje okupljaju i predstavljaju interese privrede Vijeću ministara BiH zajednički ponuditi rješenje provodivog i primjenjivog Zakona o javnim nabavkama.

Prethodnih 15 dana predstavnici ekspertskih timova privrednih komora oba entiteta, zajedno sa stručnjacima iz zemlje i regiona, radili su na novom Zakonu o javnim nabavkama, a javnosti će već slijedeće sedmice biti prezentovani prijedlozi novih principa Zakona.

Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić rekao je da je ponuđeno sveoubuhvatno zakonsko rješenje  i da sadrži dugogodišnje zahtjeve privrednika da se kreira provodiv i primjenjiv Zakon o javnim nabavkama, koji bi smanjio brojne špekulacije, zloupotrebe, komplikovane procedure i druge nedostatke.

Naveo je da taj prijedlog zakona uvažava veći broj evropskih standarda i principa nego što je to bilo ranije.

- Mislim da Poslovni forum menadžera zaslužuje jednu ovako važnu informaciju, jer je ovo dugogodišnji interes i privrede i javnih institucija - istakao je Račić.

Šesti Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. počeo je jučer uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Forum će biti nastavljen danas od 11 sati, a program je moguće pratiti na linkovima VIDEO i VIDEO saopćeno je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!