[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/18\/emela-burdzovicjpg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/18\/100x73\/emela-burdzovicjpg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/18\/emela-burdzovicjpg.jpg","size":"41.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Emela Burdžović ogorčena:Dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu mome tati, u porodičnoj ambulanti javašluk. Zato umiru ...

Poznata bh. televizijska voditeljica i novinarka Emela Burdžović nedavno je izgubila  oca  koji je preminuo od posljedica zaraze korona virusom.

Bio je smješten u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje su ljekari, kako ona sama ističe, svesrdno brinuli i davali sve od sebe da pomognu njenom ocu. S druge strane, doživjela je posve drugačije iskustvo u porodičnoj ambulanti, zbog čega je o svemu progovorila na svom Facebook profilu.

Sličan komentar ostavio je i njen brat, opisujući situaciju koja je prethodila smrtnom slučaju njihovog oca, smatrajući da se ključni propusti dešavaju na nivou primarne zdravstvene zaštite koja, kako kažu, nije pružila adekvatnu uslugu ni njihovom ocu.

- I da, dok su se u Općoj bolnici slamali da pomognu tati, nama, brojnim pacijentima, na prvoj liniji Covida, porodična ambulanta koja je “liječila” mog tatu, kao i mene (što više neće) pokazala je sve ono što ne samo da porodični ljekar ne bi smio, nego što ne bi smio niko human na ovom svijetu. Malo mi se gadi da nabrajam, na dušu im.

Odgovorno tvrdim da su najveći razlozi velike smrtnosti pacijenata u BiH zbog svog javašluka. Može im se. Sve ih treba poslati malo u izolatorij, na par dana.

Čast izuzecima - napisala je Emela Burdžović, dok je njen brat Alen javno pohvalio rad Covid ambulante DZ "Saraj Polje". Međutim, napisao je i ovo:


- Ipak moram da iznesem duboku razočaranost u rad primarne zaštite, odnosno porodične medicine. Da nikoga posebno ne imenujem, mogu samo reći da sam duboko razočaran neprofesionalizmom, a posebno totalnim odsustvom empatije i zainteresovanosti za svog pacijenta. Barem je tako bilo u mom slučaju i u slučaju mog rahmetli oca.

 

(Izvor:Depo/Facebooka)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!