[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/fakultet-beograd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/100x73\/fakultet-beograd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/fakultet-beograd.jpg","size":"367.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Eksplozija na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, Odsjeku za organsku kemiju, prethodne noći oko 1.15 sati došlo je do eksplozije i požara, ozlijeđenih nema, no pričinjena je veća materijalna šteta.  

Dekan fakulteta Petar Uskoković potvrdio je za RTS da je eksplodirao frižider s kemikalijama u laboratoriju za organsku hemiju.

"Što se tiče studenata, nastave i zaposlenih mi radimo normalno, zatvorit ćemo preventivno laboratorij, a bit će urađena mjerenja tijekom nekoliko dana. U ostalim dijelovima fakulteta nema neke koncentracije plinova i nema razloga za zabrinutost", istakao je profesor Uskovković. 

Na terenu je prilikom gašenja bilo šest vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca, a policija je blokirala okolne ulice.

Nakon očevida bit će poznat točan uzrok eksplozije i požara.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!