[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/eana-map-logo.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/100x73\/eana-map-logo.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/eana-map-logo.png","size":"296.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

EANA: Podržavajući slobodu medija podupiremo demokraciju

Upravni odbor Europske alijanse novinskih agencija (EANA) je povodom Svjetskog dana slobode medija iskazao zabrinutost zbog trenutnog statusa slobode medija širom svijeta, ali također izrazio nadu da će i vlade i korporacije u bliskoj budućnosti djelovati u skladu s interesima javnosti i podržati stvarno i novinarstvo temeljeno na činjenicama, na izravnu korist demokratskih društava.

-Cilj Europske alijanse novinskih agencija (EANA) je osigurati da naši članovi, vodeće nacionalne novinske agencije iz cijele Europe, mogu raditi kao pružatelji nepristranih vijesti. EANA podupire načela slobode medija i nastoji olakšati novinskim agencijama članicama rad u skladu s tim načelima. Kvalitetno novinarstvo vidimo kao jedan od stupova budućeg razvoja naših članova i želimo svim novinarima da imaju priliku raditi svoj posao, a da su savršeno svjesni važnosti utjecaja svake vijesti koju objavljuju, ističe se u priopćenju Upravnog odbora EANA-e.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!