[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/dzonlagic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/100x73\/dzonlagic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/dzonlagic.jpg","size":"46.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Džonlagić: „Ne postoje srpski zastupnici, Zastupnički dom je građanski dom, očekujem reakciju Christiana Schmidta…“

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako „srpski predstavnici“, u ponedjeljak, 20. septembra neće ići na sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Dodik je poručio da postoji jasan politički stav i da će tako biti sve dok se ne stavi van snage sporni zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko. On je novinarima na Sokocu rekao da će „srpski predstavnici nastaviti da rade kada se to promijeni“. “Mi ćemo sjesti i nastaviti dalje da radimo, a dotle nećemo”, izjavio je Dodik.

- Ne postoje srpski zastupnici kako su pojedini već prenijeli. Zastupnički dom je građanski dom. Očekivati je da Budžet BiH bude usvojen danas u Predstavničkom domu. Blokada stranaka iz entiteta RS će se onda nastaviti kroz Dom naroda. Ukoliko ne želi ostaviti preko 20.000 uposlenika, Visoki predstavnik Christian Shmidt će proglasiti Budžet BiH za 2021. godinu. U suprotnom, legalizirat će blokadu institucija kao sasvim normalnu parlamentarnu aktivnost, a koja je u suštini antidejtonska“, kazao je parlamentarac Dženan Đonlagić za „Slobodnu Bosnu“.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!