[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/dzinic-2-mediji.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/dzinic-2-mediji.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/dzinic-2-mediji.jpg","size":"448.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Džindić na svjetskom sajmu namjenske industrije

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić , s delegacijom iz kompanija namjenske industrije, danas je posjetio najveći svjetski sajam namjenske industrije SHOT SHOW 2020, koji se održava u saveznoj američkoj državi Nevadi.

Pored privatnih firmi iz Federacije BiH, na ovom sajmu učestvuju i firme u većinskom vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (UNIS GINEX d.d. Goražde, Igman d.d. Konjic, Pretis d.d. Vogošća).

Održani su i brojni sastanci s delegacijama drugih zemalja i razgovarano je o potencijalnim zajedničkim projektima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!