[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/dzaferovic-ping.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/100x73\/dzaferovic-ping.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/05\/dzaferovic-ping.jpg","size":"362.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Džaferović primio ambasadora NR Kine Jia Pinga

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadora Narodne Republike Kine Jia Pinga koji mu je uručio lično pismo predsjednika NR Kine Xija Jinpinga, u kojem je konstatovano da odnosi dviju zemalja pokazuju dobar trend razvoja, dok je praktična saradnja u svim oblastima postigla pozitivan napredak.

 - Pridajem veliku važnost razvoju odnosa Kine i Bosne i Hercegovine i spreman sam da, zajedno s Vama, uložim napore za neprekidno unapređenje prijateljskih odnosa naših zemalja, za dobrobit naših zemalja i naših naroda - navodi se u pismu predsjednika Xija Jinpinga.

Član Predsjedništva BiH Džaferović i ambasador Ping razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Kini.

Istaknuta je obostrana zainteresovanost za nastavak intenzivne saradnje u okviru inicijative „17 + 1“, te u realizaciji infrastrukturnih i energetskih projekata u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!