[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/vitez.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/100x73\/vitez.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/vitez.jpg","size":"66.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Dvije premijere ovog tjedna na Danima hrvatskog kazališta u BiH

Ovoga tjedna nastavlja se 6. izdanje Dana hrvatskog kazališta u BiH, koje već tradicionalno organizira Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez, u suradnji s Udrugom mladih "Enter".

 Publika će već u četvrtak, 17. lipnja, u Kazališnoj dvorani Vitez, imati priliku pogledati novu premijeru GKM-a Vitez, koja je nastala u koprodukciji s Hrvatskim kulturnim centrom Nova Bila, a riječ je o predstavi "Pidžama za šestero". Predstava će na sceni HKC-a Nova Bila biti izvedena dan kasnije, u petak 18. lipnja, a u nedjelju će u Vitezu nastupiti Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, s predstavom "Žene za Hollywood".

 Predstavu "Pidžama za šestero" režirao je Marko Mirković koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Marca Camelottija.

 - Još jedna premijera u našem kazalištu koja sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim. Riječ je o komediji u kojoj naš najstariji ansambl prenosi priču o ljubavnim odnosima te precizno plasira humor opće konfuzije u kojoj se likovi nađu. Uvjeren sam da ćemo jedan prelijep proces rada zaokružiti vrlo uspješnom premijerom te zbog toga se svi radujemo premijernoj izvedbi u našoj kazališnoj dvorani u Vitezu. Dobro nam došli -  poručio je u najavi redatelj ove predstave, Marko Mirković.

 Možemo li kriviti Bernarda što ima ljubavnicu Suzi koja se pretvara da je Robertova ljubavnica kako Žana ne bi znala da je ona Bernardova ljubavnica, dok je sve vrijeme Robert Žanin ljubavnik koji se pretvara da je ljubavnik od kuharice Suze kako Bernard ne bi znao da Žana ima ljubavnika, dok se Bernardova stvarna ljubavnica pretvara da je... ?! Koliko ljubavnica i ljubavnika ukupno treba biti?!

Ova urnebesna komedija vodi nas kroz labirint u kojemu se ljubavnici i ljubavnice prikivaju po cijeloj kući. Tko koga vara? Tko je prevaren, a tko vjeran? Otkrijte na premijeri, poručuju organizatori. 

 U predstavi igraju: Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Iljana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad. Tehnička potpora je Svjetlana Križanović, a grafičku pripremu radio je Borislav Sučić. Producenti predstave su Dragan Đido i Ivan Sajević.

 Predstava nije namijenjena za uzrast ispod 14 godina.

 Ovom predstavom nastavljaju se 6. dani hrvatskog kazališta u BiH, a kao i prethodne godine repertoar će biti uvjetovan epidemiološkim mjerama.

Iz GKM-a Vitez su pozvali publiku na poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!