[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/untitled.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/100x73\/untitled.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/17\/untitled.jpg","size":"394.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF-a

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području općine Centar u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala od 10. do 17. augusta bit će produženo kako bi se izašlo u susret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom.

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija, saopćeno je iz Općine Centar.

Ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 24. SFF-a radi i nakon 24 sata dužan je  pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova, navodi se između ostalog u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!