[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/sprijecen-jos-jedan-pokusaj-krijumcarenja-migranata-u-zvorniku.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/sprijecen-jos-jedan-pokusaj-krijumcarenja-migranata-u-zvorniku.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/sprijecen-jos-jedan-pokusaj-krijumcarenja-migranata-u-zvorniku.jpg","size":"43.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Državljanin Srbije uhićen zbog krijumčarenja migranata preko rijeke Drine

Granična policija Bosne i Hercegovine noćas je spriječila krijumčarenje pet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH, koje su čamcem preko rijeke Drine pokušale prevesti dvije osobe iz Srbije, od kojih je jedna uhićena.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši policijske službenike jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok je druga brzom intervencijom policijskih službenika uhvaćena u rijeci Drini.

Riječ je o I. P. (1960.), državljaninu Republike Srbije, koji je uhićen prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s policijskim službenicima izjavili su da dolaze iz Maroka. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju, priopćeno je.

Dan ranije, 28. svibnja, službenici JGP Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Republiku Hrvatsku. Ilegalni migranti otkriveni su prilikom granične kontrole Golfa, bh. registraskih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Vozilom je upravljao bh. državljanin E.B. (1978.) protiv kojeg će Tužiteljstvu BiH biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a nad stranim državljanima, koji su izjavili da dolaze iz Sirije, rad će nastaviti pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!