[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/dr-ismet-kapetanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/100x73\/dr-ismet-kapetanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/dr-ismet-kapetanovic.jpg","size":"40.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

Dr. Gavrankapetanović : Opća bolnica od danas radi 24 sata dnevno (VIDEO)

Opća Bolnica „Abdulah Nakaš“ od 18. jula treba da počne sa radom 24 sata svih sedam dana u sedmici, i prijemom pacijenata koji su za hospitalizaciju na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite, a to znači blizu 90% pacijenata grada Sarajeva, kazao je za portal Startbih.ba dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. Prema njegovim riječima to je naređenje Ministarstva zdravlja na osnovu papira koji su pored ministra potpisali i dr. Sebija Izetbegović i dr. Zlatko Kravić.

-Mi se radujemo tom početku i da na pravi način odgovoru tom izazovu. Vrlo je važno da se kadrovski popunimo. Već imamo neke konkurse u toku. Sa druge strane, važno je da imamo dovoljno prostora i zato su vezane aktivnosti za garnizonu ambulantu, stacionar i druge objekte koji nam se mogu staviti na raspolaganje radi mogućnosti adekvatnog zbrinjavanja. I na kraju, vrlo nam je važno da nas Kantonalni zavod uz naređenje Vlade KS, prati sa finansijama jer će ovo značajno povećati naše troškove, ali mi smo spremni da izvršimo zadatak koji je država stavila ispred nas – kazao je dr. Gavrankapetanović.

O čemu je još govorio direktor bolnice dr. Gavrankapetanović, pogledajte u videu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!