[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/18\/ysw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/18\/100x73\/ysw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/18\/ysw.jpg","size":"50.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dončić "otjerao" Karlajla

Rik Karlajl je napustio klupu Dalas Maveriksa poslije 13 godina, a dvije godine prije isteka ugovora.

Možda i očekivano, s obzirom da je Dalas završio sezonu u prvoj rundi plej-ofa, ali pozadina daje drugu dimenziju ovoj priči.

Kako javlja ESPN, razlog Karlajlovog odlaska možda leži u njegovom zategnutom odnosu sa Lukom Dončićem.

"Tenzija između 22-godišnjeg asa i trenera zabrinula je sve u klubu, a primjetno je bilo da je Dončić tokom plej-ofa, posebno na tajm-autima, imao dosta zamjerki na račun trenerskog štaba", piše ESPN.

Navodno, u jednom momentu se Karlajlu obratio vrlo drsko:

"Ko odlučuje ovdje? Ti ili Bob?".

Bob Vulgaris je od 2018. godine direktor programa za razvoj u Dalasu, a kako javlja ESPN, od početka nije u dobrim odnosima sa Dončićem.

Vulgaris je prije dva dana napustio klub, otišao je i GM Doni Nelson, a sada i trener...

"Ovo je bila moja lična odluka", naveo je Karlajl.

Kako javljaju mediji, glavni kandidat da ga zamijeni je asistent Džamaj Mosli, koga favorizuje upravo Dončić.

izvor.vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!